Sommartorget

kesäaukio

I slutet av maj breder Månsasgårdens livliga verksamhet ut sig utomhus, då det sommartorg som stadsborna önskat sig inleder sin säsong framför huset. Sommartorgets mångsidiga programutbud bjuder in stadsborna till en gemensam sommarfest och erbjuder mycket att se och uppleva för alla åldrar.

Sommartorgets hjärta är en flyttbar scen där det spelas olika slags musik under sommaren: jazz, soul, klassisk musik, rock- och popmusik samt hiphop som framförs av unga. Utöver konserterna ingår i torgets mångsidiga program parkyoga, loppmarknader, cirkusföreställningar, open stage-föreställningar och intressanta paneldiskussioner. Det blir också De ungas Pride-vecka och ett par barnens lördag.

Sommarsäsongen 2022 öppnas med festivalen Kuinka rock tuli Maunulaan (Hur rockmusiken kom till Månsas) under vilken vi gör en tidsresa till rockens första årtionden. I kvällens paneldiskussioner lär vi oss mer om tidsperiodens fenomen, och kvällen kulminerar i rockkonserter med Muska Babitzin och bandet The Sounds. Evenemanget är en del av den repertoar som publiken röstade om att ha på Månsasgården.

Sommartorget är en ny mötesplats för stadsborna och främjar Månsasgårdens tillväxt som ett levande kulturcentrum med fritt inträde. Idéen om dess grundande kom ursprungligen från stadsborna som önskade mer aktiv och mångsidig verksamhet på den öppna platsen. Sommartorget valdes att bli genomförd i en publikomröstning och verksamheten inleds sommaren 2022.