Kesäaukio

Toukokuun lopulla Maunula-talon vilkas toiminta levittäytyy ulkotiloihin, kun kaupunkilaisten toivoma Kesäaukio avaa kautensa talon edustalla. Kesäaukion monipuolinen ohjelmatarjonta kutsuu kaupunkilaiset yhteiseen kesänviettoon ja tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille.

Kesäaukion sydän on liikuteltava lava, jolta tarjoillaan kesän mittaan monenlaista musiikkia: jazzia, soulia, klassista, rock- ja pop-musiikkia sekä nuorten esittämää hiphopia. Konserttien lisäksi aukion monipuoliseen ohjelmaan sisältyy puistojoogaa, kirpputoreja, sirkusesityksiä, open stage -esityksiä ja kiinnostavia paneelikeskusteluja. Luvassa on myös Nuorten Pride -viikko ja pari lasten lauantaita.

Kesäkauden 2022 avaa Kuinka rock tuli Maunulaan -festivaali, jonka aikana teemme aikamatkan rockin ensimmäisille vuosikymmenille. Illan paneelikeskusteluissa tutustumme tarkemmin aikakauden ilmiöihin ja illalla tunnelmoimme Muska Babitzinin ja The Sounds -yhtyeen rock-keikkojen tahtiin. Tapahtuma on osa yleisön Maunula-taloon äänestämää ohjelmistoa.

Kesäaukio toimii kaupunkilaisten uutena kohtaamispaikkana ja edistää Maunula-talon kasvua elävän ja pääsymaksuttoman kulttuurin keskukseksi. Idea sen perustamisesta tuli alun perin kaupunkilaisilta, jotka toivoivat aukiolle aiempaa aktiivisempaa ja ohjelmistoltaan monipuolisempaa toimintaa. Kesäaukio valittiin toteutettavaksi yleisöäänestyksen perusteella ja se aloittaa toimintansa kesällä 2022.