Månsasgårdens lokaler

Boka lokal på Månsasgården för eget bruk

Månsasgårdens lokaler lämpar sig för allehanda aktiviteter. Du bokar lokalerna på Helsingfors stads tjänst Varaamo, där du även hittar beskrivningar och regler för användning av dem.

Notera att Metsäpurosali och utställningslokalerna inte är tillgängliga för bokning via Varaamo. Mer information nedan.

Metsäpurosali

Den mångsidiga salen Metsäpurosali med högklassig föreställningsteknik passar väl för konserter, teater- och dansföreställningar, filmvisningar, föreläsningar, seminarier och möten. På salens lyftbara scen (3,5 m x 8,35 m) kan mångsidiga föreställningslösningar enkelt förverkligas. Salen rymmer 200 personer och kan utrustas med 180 stolplatser.

Metsäpurosali kan inte bokas via Varaamo. Om du är intresserad av att boka salen, kontakta kulturproducenten.

Lokalhyran är 120€/föreställningstimme för kultur- eller konstevenemang som är privata eller som är avgiftsbelagda för allmänheten.
Avgiften för repetitions- och byggtimmar är 50 euro/timme.
Lokalhyran för andra än kultur- eller konstevenemang är 200 euro/timme.
Användning av föreställningsteknik ska alltid avtalas om på förhand.

Fråga vår producenten mer information om extra kostnader för rengöring och extra teknikbehov.

Lokalen har en filmduk, videoprojektor och ljudsystem, till vilka du kan ansluta din enhet med antingen en HDMI-kabel eller en VGA/3,5 mm ljudkabel. Dessutom finns det fyra trådlösa mikrofoner. Var beredd att ta med egna ledningar och kontakter som är kompatibla med vår utrustning.

Notera att Månsasgården för närvarande inte erbjuder ljud- och ljusteknik för evenemang. För att kunna använda Metsäpurosalis föreställningsteknik ska arrangören ha egna tekniker som kan sköta Soundtrack Vi 2000– och Chamsys MagicQ MQ60-borden. Om arrangören inte har egen ljud-/ljusman kan utrustningen inte användas.

Metsäpurosalis teknik och planritning (pdf, på finska)

Ordna utställning

Utställningslokalerna på Månsasgården finns på andra och tredje våningen. Utöver utställningsväggar har Månsasgården en vidvinkelskärm (på 3:e våningen) för visning av videoverk och montrar (på 1:a, 2:a och 3:e våningen) för små skulpturer och installationer. De väggar som är avsedda för upphängda verk är försedda med STAS-galleriskenor.

Utställningslokalerna kan bokas avgiftsfritt men man ska skicka en öppen ansökan om att få ställa ut i dem. Skicka in din ansökan om utställning med evenemangsblanketten eller kontakta kulturproducenten.

Utställningsväggarnas dimensioner

Aula, på andra våningen
Betongvägg 1: höjd 318 cm, bredd 486 cm
Betongvägg 2: höjd vänster kant 318 cm, höger kant 287 cm (delvis sluttande golv), bredd 578 cm
Betongvägg 3: höjd 318 cm, bredd 580 cm

Övervåningen, på tredje våningen
Betongvägg 4: höjd 240 cm, bredd 600 cm

Skicka evenemangsförslag!

Har du en idé till ett evenemang? Vi vill höra den!